Снимка: БулфотоМаркет линкс публикува данни, според които Има такъв народ печели

...
Снимка: БулфотоМаркет линкс публикува данни, според които Има такъв народ печели
Коментари Харесай

41 процента от младите са гласували за ИТН. Една четвърт от висшистите са подкрепили ГЕРБ

Снимка: Булфото

Маркет линкс разгласява данни, съгласно които  ”Има подобен народ ” печели избори измежду най-младите гласоподаватели. За тях са дали своят вот 41,5% от хората на възраст сред 18 и 30-годишна възраст. На второ място в тази възрастова група е ”Демократична България ” със 17,2%. а на трето - ГЕРБ с 12,8%.

На четвърто място измежду най-младите гласоподаватели е ултранационалистическата " Възраждане " с 9,6%. На пето е Движение за права и свободи с 8,4%, а на шесто - Българска социалистическа партия с 4,8%.

В групата на най-активните гласоподаватели, които са на възраст от 31 до 60 години, водач е ГЕРБ с 24,4%, следвана от " ИТН " с 22,4%.

Сред тях " Демократична България е получила поддръжката на 16,3%, а Движение за права и свободи - на 10,1%. " Възраждане " е на пето място със 7,2% поддръжка от най-активните жители.

Най-възрастните гласоподаватели са предпочели Българска социалистическа партия (31,4%), ГЕРБ (27,2), Движение за права и свободи (11,8%), " ИТН " (9,9%).

Най-голям % от хората с висше обучение са дали своят вот за ГЕРБ (24%), " Демократична България " (22%) и " ИТН " (20%), демонстрират данните на Алфа рисърч. Българска социалистическа партия има поддръжката на 13% от тях.

Хората със приблизително обучение са подкрепили най-много ГЕРБ (25%) и " ИТН " (23%). Българска социалистическа партия е разчитало на 17% от гласоподавателите в тази група, Движение за права и свободи - на 13%, " Демократична България " - на 8%.

Сред хората с главно обучение Движение за права и свободи има най-голяма поддръжка - 44%, следвана от ГЕРБ с 26% и Българска социалистическа партия с 15%. " ИТН " е получила 6% от гласовете в тази група, а " Изправи се, мутри, вън! " - 3%. За " Демократична България " са дали своят вот 2%.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР